Forbrukermarkedet for vann

Den norske forbrukeren har stor tillit til vannet i springen – som dominerer i forbrukernes daglige drikkemønster. Flaskevann har først og fremst sin funksjon i situasjoner hvor vann fra springen ikke er tilgjengelig eller når situasjonen gjør at man vil unne seg noe ekstra.

Dersom det oppstår krisesituasjoner med forurensning av lokalt drikkevann, er flaskevann eneste alternativ i en vanligvis begrenset periode. De to mest dominerende drikkesituasjonene for vann på flaske er når det er varmt og når en er på reiser.

Svært mange velger også vann på flaske mellom måltidene, mens man er på farten og når man arbeider eller studerer. Under og etter trening samt på tur i skog og mark er også situasjoner hvor vann på flaske ofte velges.

For samtlige drikkesituasjoner drikker kvinner oftere vann på flaske enn menn.

Når drikker vi flaskevann med og uten kullsyre og smak her i Norge?
I de aller fleste hverdagslige situasjoner er stillvann naturell foretrukket av folk flest. Smakssatt stillvann benyttes som en variasjon til stillvann naturell.

Vann med kullsyre naturell eller med smak, har sin styrke og er preferert i mange sosiale sammenhenger når man skal kose seg litt ekstra; spesielle feiringer, når man får gjester, på kafé eller restaurant, til middag i helgene og på fest.