Om oss

Hansa Borg Bryggerier er Norges nest største bryggeri- og drikkevareaktør. Vi utvikler selskapet og vårt sortiment kontinuerlig og er en viktig aktør i utviklingen av norsk bryggeri- og drikkevareindustri.

Hansa Borg består av Borg Bryggeri i Sarpsborg, Hansa Bryggeri i Bergen og et produksjons- og tappeanlegg for Olden naturlig mineralvann i Oldedalen i Nordfjord. Høsten 2013 ble det Grimstadbaserte småbryggeriet Nøgne Ø en del av vår bryggerifamilie og høsten 2021 inngikk Hansa Borg en avtale om oppkjøp av Vinestor - en av Norges ledende vinimportører. 

25. mai 2022 kunne vi annonsere at Royal Unibrew har kjøpt de resterende 75 prosent av Hansa Borg Bryggerier, noe som gjør Royal Unibrew til eneeier. I kombinasjon med Solera Beverage Group, som Royal Unibrew kjøpte opp i september 2021, vil eierskapet i Hansa Borg Bryggerier gi Royal Unibrew en sterk markedsposisjon innen drikkevarer i Norge.  

Til sammen har vi over 400 års bryggerierfaring og leverer øl, cider, vin, ferdigdrink, brus, jus, energidrikk og vann til hele det norske drikkemarkedet. Våre bryggerier er leverandør av noen av de største norske ølmerkene. I tillegg supplerer internasjonale merker våre solide nasjonale- og regionale merkevarer. Selv om øl er kjernen av vår virksomhet kan vi tilby velsmakende produkter fra et bredt varesortement som også omfatter Olden naturlig mineralvann, ulike brusprodukter, energidrikke, jus og sterkere alkoholholdige drikker. Vi er stolte av våre sterke merkevarer!

Vår suksess bygger på entusiastiske medarbeidere som mestrer bryggerihåndverket – et håndverk som har tradisjoner i nærmere 3000 år her i landet. Vi er glade for å ivareta et håndverk hvor kvalitet i alle ledd er en forutsetning for den gode smaken.  

 

Se flere tall og fakta i våre årsrapporter:

Årsrapport 2016
Årsrapport 2017
Årsrapport 2018 HBB AS
Årsrapport 2018 HBH AS konsern inkl datterselskap


Les også mer om våre bryggerier: 
Hansa, Borg og Nøgne Ø, og om vårt produksjonsanlegg i Olden.

Hvis du har spørsmål om produkter som inngår i vår portefølje, reklamasjoner eller andre spørsmål om våre produkter, ta gjerne kontakt med vår forbrukerkontakt på telefon: 815 59 500, eller send en e-post til vårt kundesenter.