Heineken

Hansa Borg Bryggerier har samarbeidet med det nederlandske bryggeriet siden 2003 og brygger i dag det nederlandske ølet på Hansa Bryggeri i Bergen, som er godkjent etter Heinekens strenge kvalitetskrav.

Samarbeidet omfatter i hovedsak brygging av produkter i Bergen, men også import av produkter. Det største produktet i salg er halvlitersboksen og innholdet i denne er vi stolte av å kunne brygge og tappe i Bergen. Det samme gjelder for 0,33 boksene. Den grønne flasken får vi oversendt fra bryggeriet i Amsterdam.

Hansa Borg Bryggerier har hatt en eventyrlig utvikling i Norge med dette ølet siden vi inngikk samarbeidet i 2003. Og i 2011 nådde vi en stor milepæl med over 10 millioner liter solgt. Den gode fremgangen og sterke posisjonen grunner i fokus på kvalitet, eleganse og innovasjon, i tillegg til at vi i Norge ofte er først ute med nye forpakningstyper.

Det nederlandske bryggeriet har hovedsakelig internasjonale sponsorsamarbeid, blant annet med Champions League og innenfor områdene musikk og filmer (blant annet Coachella og James Bond 007). I Norge samarbeider vi med Stavernfestivalen like utenfor Larvik, og Findingsfestivalen i hjertet av Oslo på Bislett Stadion.

I 2014 ble det solgt ca 10,5 millioner liter Heineken i Norge. I overkant av 82 %  av volumet selges i dagligvare mens de resterende literne selges i utelivskanalen og på festivaler.

Hansa Bryggeri hadde også et kort samarbeid med det nederlandske bryggerikonsernet fra 1976 til 1979.