Ny administrerende direktør og daglig leder utnevnt for Hansa Borg og Solera

PRESSEMELDING 23. januar 2023 | Lars Giil og Royal Unibrew har i fellesskap besluttet at Lars Giil går av som administrerende direktør for Hansa Borg og Solera med virkning fra i dag. Lars Giil har ledet den kombinerte virksomheten siden Royal Unibrew kjøpte Hansa Borg i 2022. Jakob Simmelsgaard tar over rollen som ny administrerende direktør og daglig leder i Hansa Borg og Solera.

 

Lars Giil har vært ansatt i Hansa Borg Bryggerier siden 2007 og har vært administrerende direktør siden 2018. Da Hansa Borg Bryggerier ble kjøpt opp av Royal Unibrew i 2022, ble han utnevnt til administrerende direktør for Royal Unibrews norske virksomhet, som også inkluderer Solera Norway, Multibev, Cuveco og Vinestor. Både selskapet og Lars ser et fremtidig behov for en leder som kjenner Royal Unibrews kultur og fremtidige mål fra innsiden. Lars vil ta sitt neste karrieresteg utenfor Royal Unibrew Group.

– Jeg vil takke Lars Giil for hans bidrag til selskapet. Han har ført Hansa Borg og Solera sammen i de komplekse første stegene i integrasjonen av våre norske selskaper, og han har vært arkitekten bak organisasjonsdesign og prosesser. Dette kunne ikke vært gjort uten Lars sin inngående kjennskap til bransjen og erfaring med prosessene rundt å drive et stort drikkevareselskap, sier Senior Vice President Kalle Järvinen, ansvarlig for Finland, Norge, Sverige og de baltiske selskapene i Royal Unibrew Group.

Ny administrerende direktør og daglig leder
Royal Unibrew har ansatt Jakob Simmelsgaard i rollen som ny administrerende direktør og daglig leder i Hansa Borg og Solera. Jakob Simmelsgaard har vært en del av Royal Unibrew i 11 år. De siste seks årene har Simmelsgaard hatt rollen som Vice President for Group Procurement og han har før dette en solid bakgrunn innen salg, markedsføring og forretningsutvikling. Jakob har vært involvert i en rekke fusjoner og oppkjøp i løpet av sin karriere, noe som gjør ham høyt kvalifisert til å lede den norske virksomheten i neste fase av integrasjonsprosessen.

Kalle Järvinen fortsetter:
– Jakob Simmelsgaard er den rette personen for neste steg i virksomhetsintegrasjonen i Norge. Han har vært involvert i flere tidligere integrasjoner og har rett kompetanse til å gjennomføre neste steg i integrasjonen mot å bygge en sterk norsk utfordrer i drikkevaremarkedet.

– Jeg er både beæret og spent på å ta fatt i rollen som administrerende direktør og daglig leder i Hansa Borg og Solera. Jeg er takknemlig for muligheten til å bidra med min erfaring og innsikt i arbeidet med å bygge en sterk drikkevarevirksomhet i det norske markedet, sammen med alle våre dyktige kolleger i Norge, sier Jakob Simmelsgaard.

 

Om Royal Unibrew A/S
Royal Unibrew er et ledende regionalt multi-drikkevareselskap med sterke lokale merkevareporteføljer i sine hovedmarkeder i Norden, Baltikum, Italia, Frankrike og Canada. I tillegg selges produktene til Royal Unibrew i mer enn 70 land i resten av verden.

For mer informasjon:
Kommunikasjonssjef, Solera & Hansa Borg: Stina Kildedal-Johannessen
E-post: stina.kildedal-johannessen@hansaborg.no

 

Bilde: Jakob Simmelsgaard, ny administrerende direktør og daglig leder i Hansa Borg og Solera.