Royal Unibrew utvider sitt eierskap i Hansa Borg Bryggerier

7. januar 2022 | Royal Unibrew A/S har i dag inngått en avtale med Borg Invest AS om kjøp av ytterligere 75 prosent av aksjene i Hansa Borg Bryggerier AS.

Med dette blir Royal Unibrew eneeier av drikkevarekonsernet Hansa Borg Bryggerier, som er Norges nest største bryggeri- og drikkevarekonsern med om lag 300 ansatte.

– Hansa Borg Bryggerier har gjennom flere år vært eid 75 prosent av Borg Invest og 25 prosent av Royal Unibrew. Selskapet er i dag godt posisjonert for videre vekst, og vi har tro på at Royal Unibrew er en sterk og langsiktig industriell eier som kan ta virksomheten til neste fase. Transaksjonen gir oss mulighet til fortsatt å være involvert som mer indirekte eiere, da betalingen i all hovedsak vil være i Royal Unibrew-aksjer, sier styreleder i Borg Invest, Thor Bendik Weider, på vegne av selger.

Oppkjøpet vil styrke Royal Unibrew sin markedsposisjon i Norge, og bidra til deres strategiske vekstambisjoner.

CEO for Royal Unibrew, Lars Jensen, uttaler: «Jeg er meget glad for at have indgået en aftale om at overtage Hansa Borg Bryggerier og vi ser frem til at kunne byde omkring 300 nye kollegaer velkomne til Royal Unibrew. Vi har været tilfredse aktionærer siden 2002 og er glad for at det endelig lykkes at skabe en stor nordisk familie og ser meget frem til at utvikle Hansa Borg Bryggerier til den ledende multi beverage leverandør i Norge.»

For Hansa Borg Bryggerier sin del, vil det nye eierskapet styrke drikkevarekonsernet i et marked med økende grad av konkurranse fra internasjonale aktører. Royal Unibrew har en markedsplattform som er enda bedre rigget for vekst enn den Hansa Borg Bryggerier kan bygge alene. Totalt sett vil selskapet få en sterkere drikkevareportefølje, spesielt innen kategorier som lavalkohol og alkoholfritt.

– Vi står ved et veiskille der vi ser behov for store oppgraderinger av anleggene våre for å kunne ha en bærekraftig og mer effektiv fremtidig drift. Royal Unibrew kjenner oss godt og vet hva vi står for. Under deres eierskap skal vi videreføre satsningen og utviklingen av vår kvalitetsportefølje, sier administrerende direktør i Hansa Borg Bryggerier, Lars Giil.

– Med en sterk aktør som Royal Unibrew i ryggen, opplever vi at vi vil ha en større forutsetning for å lykkes i markedet og sikre at vi har nødvendig investeringskraft for fremtiden. Jeg er overbevist om at den nye eierstrukturen vil gi oss vesentlige synergieffekter, sier Giil.

Oppkjøpet verdsetter hele Hansa Borg til rundt 3 milliarder norske kroner.

Gjennomføringen av oppkjøpet er gjenstand for regulatoriske vurderinger, noe som forventes å skje i løpet av første halvår 2022.

Royal Unibrew er børsnotert i Danmark og omsatte i 2020 for 10,5 milliarder norske kroner. Royal Unibrew er skapt gjennom en rekke fusjoner av mer enn 30 regionale danske bryggerier. I tillegg har en rekke utenlandske oppkjøp gjort Royal Unibrew til en førende regional europeisk leverandør av drikkevarer med sterke lokale merker på kjernemarkedene i Danmark, Italia, Finland, Tyskland, Frankrike, Norge, Sverige og Baltikum, samt til flere enn 65 andre land i resten av verden. Utover virksomhetens egne merker, er internasjonale merker fra Heineken og PepsiCo lisensiert i Nord-Europa.

Hansa Borg Bryggerier har en sterk posisjon både innen dagligvare og uteliv i Norge, med en omsetning på rundt 1,1 milliarder kroner i 2020. Konsernet har en portefølje av sterke, norske merkevarer som Hansa, Borg, CB og Grevens, internasjonale merkevarer som Heineken, Breezer, Clausthaler og Bang Energy, samt eierskap i Olden Brevatn, Nøgne Ø og Vinestor.

Link til Royal Unibrew sin børsmelding av 7. januar 2022: Royal Unibrew acquires full ownership of Hansa Borg Bryggerier and announces issuing of shares | Royal Unibrew A/S

PRESSEKONTAKTER:

Royal Unibrew:
Jonas Guldborg Hansen
Head of Investor Relations and Communications
jonas.guldborg@royalunibrew.com
Direct: +45 20 10 12 45

Representant for selger:
Thor Bendik Weider
Styreleder Borg Invest
thor.bendik.weider@marikoveindustrier.no
M: +47 920 84 303

Hansa Borg Bryggerier:
Stina Kildedal-Johannessen
Leder kommunikasjon og bærekraft
stina.kildedal-johannessen@hansaborg.no
M. +47 934 12 301

Media Bank Royal Unibrew: https://mediabank.royalunibrew.com/f/Xwft
Pressebilder Hansa Borg: https://hansaborg.no/kontakt/presse/bildebank/