DLF innovasjonspris til Hansa Borg Bryggerier

Under DLFs digitale høstmøte torsdag 15. oktober ble Hansa Borg Bryggerier tildelt DLFs innovasjonspris for suksessproduktet Hansa Mango IPA.

Hansa Mango IPA har fått en formidabel mottakelse i markedet. Produktet har et iøynefallende, friskt og annerledes design som skiller seg ut i butikk, og har en smak som har slått godt an både hos eksisterende og nye øldrikkere.

– Vi setter arbeidet med innovasjon og produktutvikling høyt i Hansa Borg Bryggerier. Hansa Mango IPA har vært en vekstkatalysator og inspirasjonskilde for innovasjon i kategorien smaksatt øl og har bidratt til å styrke Hansa sin posisjon som Norges sterkeste ølmerke, sier kommersiell direktør i Hansa Borg, Niklas Minken. Å vinne denne prisen motiverer oss til å jobbe enda hardere med dette i årene som kommer!

– Ølkategorien er tradisjonell i fargeuttrykket. Vi ville bryte opp disse reglene og få et uttrykk på ølboksen som skilte seg ut og skapte begeistring, noe Hansa Mango IPA virkelig har lykkes med, sier merkevaresjef for Hansa, Ann-Therese Samuelsen.

I et marked uten muligheter for å snakke direkte til forbruker har Hansa Mango IPA på egenhånd skapt et engasjement uten sidestykke og har med det blitt en trafikkskaper for butikk. Forbruker har engasjert seg stort i produktet, noe som har bidratt til at Hansa Mango IPA kommer tilbake i fast sortiment i dagligvarehandelen i første lanseringsvindu 2021.

Juryens begrunnelse:
«Årets vinner av DLFs innovasjonspris har demonstrert en tydelig verdiskapning både for handelen og forbruker. Med sitt produkt har de skapt begeistring gjennom en ny trend og en utvidet målgruppe. Ikke minst har de bidratt til mangfold i sin kategori, med en ny smak. De har til tross for begrensninger i markedsføring klart å bli en snakkis, med et design som skiller seg ut i butikk og som har truffet målgruppen. Årets vinner av innovasjonsprisen har tydelig skapt engasjement, mangfold og verdi både for forbruker og handelen – og vinneren er da Hansa Borg Bryggerier med Hansa Mango IPA».

Klikk her for å lese mer om Hansa Mango IPA