bygg_skilt.jpg CB_merke_ute_446.jpg Hansalogo.jpg Nogne-O-bryggeri_dus.jpg

Bryggerier

Hansa Borg Bryggerier består av de tre tradisjonsrike bryggeriene Hansa, Borg og CB (Christianssands Bryggeri). Selv om ølbrygging utgjør størstedelen av vår virksomhet produserer vi også en rekke ulike typer mineralvann samt cider ved våre anlegg.

Vi har også et svært moderne tappe- og produksjonsanlegg for Olden naturlig mineralvann i Oldedalen i Nordfjord.
Les mer om Olden

I november 2013 kjøpte Hansa Borg Bryggerier aksjemajoriteten i Nøgne Ø. Det lille bryggeriet i Grimstad har vært en viktig aktør i utviklingen av mikrobryggerier i Norge, og ølet deres er viden kjent for sin kvalitet og kompromissløshet, både i inn- og utland. Hansa Borg økte eierandelen i Nøgne Ø til 64 prosent i 2017.
Les mer om Nøgne Ø

Austmann Bryggeri i Trondheim ble en del av Hansa av Hansa Borg Bryggerier i 2016 (50 prosent eierandel). Bryggeriet holder til på Høvringen i Trondheim og er blandt Norges største håndverksbryggeri. Bryggeriet ble startet av gründerne Thomas Sjue, Vinko Lien Sindelar og Anders Cooper i 2013.

I løpet av sine første to år med brygging lansert austmennene over 60 ulike øl. I 2015 produserte de over 250 000 liter øl, hvorav 15 prosent gikk til eksport.

Austmann Bryggeri har tatt navnet sitt etter det gammelnorske ordet «austmann», som ble brukt om nordmenn som dro østover på handels- og oppdagelsesreiser.
 Les mer om Austmann Bryggeri