Waldemarsmikrobryggeri_bryg.jpg Waldemarsmikrobryggeri_logo.jpg

Waldemars Mikrobryggeri

I Hansas gamle lokaler på Kalfaret startet vi opp på nytt med bryggerivirksomhet i 2006, men da i langt mindre skala enn tidligere. Waldemars Mikrobryggeri er etablert i hjertet av "gamle Hansa" - i samme bygg som i sin tid rommet Hansas staselige brygghus.

Nå er Bergens eget bryggeri tilbake der det hele startet. Byggets gamle storhet er gjenskapt - og igjen brygges det øl på Kalfaret. Mikrobryggeriets imponerende messingtanker befinner seg midt i restauranten Kalfaret Brygghus, til begeistring for restaurantens gjester og ølinteresserte.

Mikrobryggeriet benyttes i dag til å brygge fra gamle ølresepter på nytt og utvikle helt nye øl. Til dette er mikrobryggeriet godt egnet ettersom det er mulig å brygge øl i langt mindre skala enn i de store bryggtankene som ellers benyttes. Men mikrobryggeriet leverer også tradisjonsrike skummende drikkevarer til restauranten. Og gjestene der kan smake på eksklusive ølsorter som ikke er å få kjøpt andre steder i Norges land.  

På Waldemars Mikrobryggeri lager Hansas kunnskapsrike og erfarne bryggere det beste ølet de kan, noe som borger for kvaliteten. 

I tilknytning til bryggeriet finnes også selskapslokaler og Hansa Museum. Her kan du gå deg gjennom mer enn 100 års Hansahistorie på Kalfaret.